понеділок, 17 січня 2022 р.

 

9 листопада ми відзначаємо велике свято-День української писемності та мови. В цей день вшановують преподобного Нестора- літописця - послідовника творців слов'янської писемності Кирила і Мефодія. Дослідники вважають, що саме з Нестора-літописця й починається писемна українська мова. Мелодійна, багата, ніжна і щира, як душа українського народу, наша рідна мова.

Сьогодні нею розмовляють близько 45 мільйонів людей і вона входить до другого десятка найпоширеніших мов світу. Ще багато цікавого про історію української мови, її культуру та унікальність, про видатних українців, які зробили величезний внесок не тільки в літературу, а в рідну мову, також словники , цитати про красу української мови, книги відомих вітчизняних письменників і поетів зібрано на виставці «Мово рідна, в буйному цвітінні, голос твій над Всесвітом луна», яка презентується до цього свята в читальній залі бібліотеки. Давайте оберігати, плекати та звеличувати українську мову. Адже, як сказав великий вчений-мовознавець Іван Огієнко: «Мова- це душа кожної нації, її св'ятощі, її найцінніший скарб».



Немає коментарів:

Дописати коментар

  Бібліотека - філія с.Буковець. Канікули з цікавою книгою. Літо - розкішні дні шкільних канікул, довгоочікувана пора для школярів. Урізнома...