понеділок, 17 січня 2022 р.

 Серед різноманіття подій, величезним смутком і скорботою в серцях мільйонів людей, болем і невиліковною раною нагадує про себе страшна трагедія - Голодомор в Україні (1932 - 1933рр., 1946-1947рр.).

Вшановуючи пам'ять мільйонів його жертв, засуджуючи творців цієї чорної сторінки в історії України, ми повинні донести правду сучасникам про цю трагедію, якою б гіркою вона не була.

Заходи - реквієм присвячені цим трагічним подіям відбуваються по всій Україні, щорічно вони проходять і в бібліотеці. Так, для учнів 10-Б класу Верховинського ліцею кл. керівник- Галина Гречук) проведено годину - реквієм

"Горить свіча, як пам'ять, як сльоза". Старший бібліограф - Людмила Дроняк розповіла про причини і наслідки цієї страшної трагедії, яка забрала життя мільйонів людей.

Увагу присутніх було звернено на книжкову виставку "Голодомор: сльозою омивається душа", яку організовано в читальній залі.

Наприкінці заходу вшанували пам'ять померлих від голоду хвилиною мовчання.

Пам'ять про Голодомор має бути вічною, як реквієм, як пересторога всім сущим на Землі.

 





Немає коментарів:

Дописати коментар

  Бібліотека - філія с.Буковець. Канікули з цікавою книгою. Літо - розкішні дні шкільних канікул, довгоочікувана пора для школярів. Урізнома...