середа, 21 червня 2023 р.

 В історії нашого народу чимало скорботних дат, спогад про які пронизує серце гострим болем. Одна з них - 26 квітня 1986 року, коли над квітучим Поліссям здійнявся в нічне небо зловісний вогонь радіаційного вибуху і посіяв на родючі поля мальовничого краю України не пшеницю, а попіл смертоносного атома, який став лютим ворогом людського життя.

Ця трагедія забрала життя багатьох людей, завдала шкоди здоров'ю мільйонів українців. Її наслідки ще відчуватимуть на собі майбутні покоління. Вона вважається найжахливішою катастрофою в історії людства. Ім'я їй - Чорнобиль.
В публічній бібліотеці, для учнів 9 - А класу Верховинського ліцею (класна керівничка Анна Сем'ян) проведено історичний репортаж "Чорнобиль в серці України, а тінь його по всій землі."
Цікаво і змістовно бібліограф ПБ -Людмила Дроняк розповіла про найбільшу техногенну катастрофу, про героїзм пожежників, військовослужбовців, медиків, будівельників, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС .
Хвилиною мовчання вшанували пам'ять жертв Чорнобильської трагедії. 🕯
Директорка ПБ - Анна Валігурська, яка на той час перебувала в м.Києві,поділилася спогадами про те жахливе становище,
яке було в перші дні Чорнобильської трагедії.
Присутні мали можливість переглянути відеоролик про Чорнобильську трагедію та ознайомилися з літературою представленою на книжковій виставці "І досі рана та болить..."
Чорнобильська аварія стала для нас уроком, за який заплачено дорогою ціною, а урятований світ - найкращим пам'ятником тим, хто загинув у чорнобильському пеклі.
Усі реакції:
Ярослава Данилюк, Марія Михайлівна Гріздак та ще 15

Немає коментарів:

Дописати коментар

  Бібліотека - філія с.Буковець. Канікули з цікавою книгою. Літо - розкішні дні шкільних канікул, довгоочікувана пора для школярів. Урізнома...