четвер, 11 листопада 2021 р.

 24 жовтня у приміщенні будинку культури села Верхній Ясенів спільно з бібліотекою-філією проведено свято зустрічі сучасних творців слова «Поезія завжди жива». Святково прикрашений зал будинку культури. На столику викладка літератури поетів Верховинщини «Поезія –це скарб усіх віків».

На свято запрошені поети –початківці, поети –сучасники : Наталія Кірик –Сінітович, яка презентувала свою поетичну збірку «Ангельські струни моєї душі», Марина Іванійчук та Світлана Опрук, які декламували свої вірші. Вони живуть у нашому селі, ходять тими ж стежками що і всі, але відрізняються від інших особливим сприйняттям оточуючого нас життя, особливим даром розповісти про свої відчуття, думки мовою поезії. Наша земля багата талантами, треба тільки їх помічати та відкривати для себе.
Про свої творчі шляхи та любов до поетичного слова розповіли гості свята, які поділилися секретами свого творчого успіху, розповіли про те, що надихає їх на творчість, додає наснаги. На заході були присутні люди, як літнього віку, так і найменші користувачі бібліотеки, які дуже уважно слухали виступи, ніби краще всіх розуміли кожну строку, кожне слівце.
Святкового настрою додали виступи Романа Мельничука та Романа Тафійчука і звісно ведучих: Наталії Тафійчук та Іванни Стефлюк. Багато теплих слів лунало про поезію, одне із самих геніальних досягнень людства.
Атмосфера свята була приємною і невимушеною. Всі присутні отримали задоволення від спілкування. Шанувати треба кожну мить прожитого життя, адже життя прекрасне і неповторне.
Від імені відділу культури виступив головний спеціаліст Дмитро Васильович Марчук, який подякував організаторам та виступаючим за творчу зустріч, за те, що знайшли час на спілкування. Побажав усім довгих років життя, міцного здоров’я, невичерпної енергії, родинного затишку, щастя та благополуччя. До його щирих привітань дуже пасували квіти, які він подарував, як і поетам так і ведучим.
Від усіх присутніх та жителів села Верхній Ясенів виступив староста старостинського округу Іван Дмитрович Мельничук, який подякував поетам –землякам за любов до поезії, за творчість , за доброту, щирість, теплоту, за приємне спілкування. Побажав благополуччя, достатку, довголіття і миру. Творити на благо собі й усім і запросив до нових зустрічей і не зупинятися на досягнутому.
На закінчення прозвучала пісня на слова М.Дудуніка «Друзі мої» у виконанні Романа Тафійчука. Ініціаторами заходу були методисти публічної бібліотеки Верховинської селищної ради.

















Немає коментарів:

Дописати коментар

  Бібліотека - філія с.Буковець. Канікули з цікавою книгою. Літо - розкішні дні шкільних канікул, довгоочікувана пора для школярів. Урізнома...